We zijn verhuisd

Het nieuwe seizoen van 2020 starten we op onze nieuwe locatie. We hebben een mooie ruimte bij 'Bij de Halte'. 'Bij de halte’ is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen en zich verbinden. 'Bij de Halte' is een sociale onderneming die maatschappelijk een meerwaarde creëert voor een divers publiek. Een prima plek voor het leren van nieuwe talen.

Het adres is: Zwolseweg 190 te Deventer. Goed te bereiken met stadsbus, lijn 3 (Platvoet via Zandweerd)

September 2020

Hallo jongens en meisjes, de school is weer begonnen, maar we blijven nog even in vakantiestemming! We bezoeken weer mooie plekken, deze maand voornamelijk in Turkije. Ook hebben we voor jullie een kleine verrassing: een nieuwe rubriek met de naam „Mojráček“. Veel leesplezier en succes op school!

Zomereditie 2020 Krajánek

Hallo meisjes en jongens, de vakantie komt eraan en als beloning voor jullie inzet op school hebben we voor jullie de dubbele zomereditie van Krajánek. Jullie vinden er interessante artikelen, spelletjes en veel creatieve ideeën. We gaan onder andere de meest heerlijke cakejes proeven! Vol energie kunnen we dan het Tsjechische landschap gaan ontdekken. Maar ook het land van de windmolens: Nederland! Geniet van je welverdiende vakantie en van de leuke momenten met Krajánek!

Juni 2020

Hoi allemaal! Het is 1 juni, de Internationale dag van het Kind en we hebben voor jullie een cadeau: een nieuwe uitgave van Krajánek! Niet overal in de wereld leven kinderen zorgeloos en veilig. Vaak moeten ze keihard werken om te overleven. Het thema van deze maand, kinderarbeid, komt diverse keren terug in deze editie. Maar wees niet bang, het tijdschrift zit ook boordevol met vermakelijke en vrolijke verhalen! Geniet ervan!

Mei 2020

Hallo kinderen, het zonnetje schijnt, alles is in bloei en er bestaat geen twijfel dat de lente in de volle gang is. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is dit voorjaar toch een klein beetje anders dan gewend. Hopelijk kan onze Krajánek jullie opvrolijken. Veel leesplezier!

April 2020

Hallo kinderen, de hele wereld staat op zijn kop. Uit alle media stromen de berichten over het coronavirus naar ons toe. Waarschijnlijk gaan veel van jullie niet naar school en leren jullie thuis. Helpen jullie je ouders ook een beetje? Over buitenspelen met vrienden en reizen kun je nu even alleen maar dromen. Gelukkig is er weer een Krajánek! Deze is weer rijk gevuld met quizzen, puzzels en interessante verhalen. Ook reizen we naar een lenteachtig Finland en gaan we heerlijke Finse broodjes maken. Het hoofdthema is ‘Huishoudelijke taken’. Dat komt nu mooi van pas! Met Krajánek kun je je thuis gewoon niet vervelen! Veel leesplezier en zorg goed voor jezelf!

Maart 2020

Lieve kinderen, in deze maand maart is zoals altijd de Boekenweek. Onze nieuwe Krajánek daarom ook aan boeken gewijd. We trekken door Denemarken in de sporen van sprookjesverteller Hans Christian Andersen. We proeven daar de lokale belegde broodjes. Ook kijken we hoe een boek nu eigenlijk tot stand komt. En als je zin hebt om meer te lezen, kijk in onze speciale bijlage! Je zult er sprookjes en legendes vanuit alle hoeken van de wereld vinden. Veel leesplezier!

Download hieronder de bijlage van deze maand.

Februari 2020

Lieve landgenootjes, genieten jullie een beetje van de winterpret? Bij ons in Nederland regent het maar. Maar zo’n regenachtige zondag kunnen jullie prima gebruiken voor het lezen van de nieuwe “Krajánek”. We nemen deze keer een kijkje in de Verenigde Staten van Amerika. We zullen hun lokale lekkernijen koken. En uiteraard gaan we het hebben over wetenschap, het thema van dit nummer. Veel leesplezier!

December 2019

Hallo meisjes en jongens! Het eerste kaarsje op de adventskrans brandt en in deze adventtijd hebben we voor jullie een klein cadeautje: een nieuwe editie van “Krajánek”. Jullie zullen er veel interessante artikels, kerstknutselideeën en ook een kerstquiz vinden. Prettige feestdagen en tot ziens in januari 2020!