Mei 2022

Hallo meisjes en jongens! De maand mei is er met haar mooie bloeiende bomen en een nieuwe Krajánek. In deze Krajánek komen jullie weer over veel dingen iets te weten. Bijvoorbeeld over noodhulp bij ongelukken en rampen. We hebben onze landgenootjes gevraagd wat voor hen de grootste ramp zou zijn. Ook laten we je zien welke prachtige plaatsen je in Turkije kunt bezoeken. Veel leesplezier!

April 2022

Hallo jongens en meisjes, er is weer nieuwe maand en dus ook een nieuwe Krajánek. Deze is opgedragen aan de Tsjechische schrijver en illustrator Josef Lada! En dat is niet alles – we gaan samen Groningen verkennen en hun heerlijke notenkoek proeven. Ook leren we een heleboel andere interessante weetjes over Nederland kennen. Veel leesplezier!

Kerst Special 2021

Beste landgenootjes,
Dit jaar heeft Krajánek een speciale adventskalender voor jullie samengesteld. Hij is gevuld met Tsjechische kerstgewoontes. Jullie vinden er veel interessante activiteiten, taken en tips. We beginnen vandaag: de eerste zondag van de advent. Elke dag zal er iets nieuws voor jullie zijn, tot de eerste kerstdag! Tip: stuur de resultaten van je activiteiten naar onze redactie. Dat kan via het emailadres krajanek@krajanekvesvete.cz of in een bericht via Facebook Messenger. Wij geloven dat de kalender jullie zal bevallen en hopen dat deze mooi past in de kerstversiering in jullie huis.

November 2021

Hoi jongens en meisjes, november is vaak een beetje een sombere, regenachtige maand. We blijven dan liever in ons lekker warme huis. Maar dat hoeft niet, want spelletjes in de regen kunnen ook super leuk zijn! Vergeet dan niet je laarzen en regenjas mee te nemen! Ons kleurrijke tijdschrift zal op je wachten wanneer je weer thuis komt! Geniet ervan!

Oktober 2021

Hallo jongens en meisjes. De herfst is alweer begonnen. De dagen worden weer korter en korter. Nog even en de wind gaat weer gieren en de regendruppels zullen trommelen op het dak. Geniet ervan als het kan! En als het buiten te guur is, blijf dan lekker binnen met onze Krajánek. Het thema is deze keer ‘Mythologie’. Veel leesplezier!