Europese dag van de talen

Ook dit jaar werd de Europese dag van de talen op verschillende plekken in Nederland gevierd. Wij zijn in den Haag en in Leeuwarden aanwezig geweest. Adéla Economou Krubnerová heeft een mooie presentatie over de Tsjechische taal op de Europese school in den Haag gehad. Eva Voortman was gezamenlijk met het Tsjechisch centrum in Leeuwarden geweest. Het was een gezellige en voornamelijk een leerzame dag!

Waar gaat het om?

De Europese Dag van de talen is een evenement dat elk jaar op 26 september plaatsvindt. Die dag richten we onze aandacht op de taalverscheidenheid op ons continent met

  • ruim 200 Europese talen
  • 24 officiële EU-talen
  • zo'n 60 regionale/minderheidstalen
  • en nog veel meer andere talen uit de rest van de wereld
Waarom deze dag?

Het is een uitgelezen kans om:

  • het grote aantal talen in Europa voor het voetlicht te brengen
  • de culturele en taalkundige diversiteit te promoten
  • mensen van alle leeftijden aan te moedigen talen te leren, omdat wie meer talen spreekt, eerder met anderen in contact komt, sneller werk vindt, en zijn bedrijf makkelijker kan helpen groeien
Wie organiseert dit?

De Europese Dag van de talen is een initiatief van de Europese Commissie en de Raad van Europa, die 800 miljoen Europeanen in 47 landen vertegenwoordigt. Allerlei culturele en taalinstellingen, verenigingen, universiteiten en vooral scholen nemen eraan deel. Sinds 2001, het Europees Jaar van de talen, vieren we elk jaar op 26 september de Europese Dag van de talen.

Welke activiteiten vinden er plaats?

Taallessen, spelletjes, lezingen, conferenties, radio-uitzendingen, wedstrijden enz., u kunt het zo gek niet verzinnen of het gebeurt wel ergens in Europa, op of rond 26 september.
Beleef de Europese Dag van de talen 2017 samen met ons! Meer informatie over de evenementen in uw land: