Taalcursussen Tsjechisch

De cursussen Tsjechisch worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden. De lessen kunnen in groepen of individueel gevolgd worden. Een cursus bestaat uit 12 lessen welke wekelijks worden aangeboden (m.u.v. vakantieperioden). Tijdens de lessen wordt aandacht gegeven aan spraak-, schrijf-, luister- en leesvaardigheden.

Er wordt altijd gekeken naar de persoonlijke interesses van de cursisten. De lessen worden aan de wensen en het niveau van de cursisten aangepast, om hen nog meer te motiveren om deze mooie taal te leren.

 

Deze cursus is bedoeld voor mensen die kennis met de Tsjechische taal maken. Aan bod komt de uitspraak, de zinsbouw, de basisgrammatica. In conversatie gedeelte van de les worden verschillende thema’s behandeld (bijv.: boodschappen doen, op bezoek zijn, reizen).

Deze cursus is geschikt voor mensen die enige basis van de Tsjechische taal hebben en die hun kennis willen verdiepen. Ook tijdens deze cursus wordt de grammatica uitgelegd op de basis van de hedendaagse situaties. Na afloop van deze cursus kan de cursist zichzelf in Tsjechië redden.

Deze cursus is geschikt voor de mensen die al een redelijk niveau van de Tsjechische taal bereikt hebben. De basisgrammatica wordt wel opgefrist, maar de cursus richt zich voornamelijk op de conversatie. Er wordt bijvoorbeeld met krantenartikelen, teksten van liedjes en verschillende soorten correspondentie gewerkt.

Deze cursus richt zich specifiek op de situatie van medewerkers die voor hun bedrijf naar Tsjechië gaan. De te bereiken doelen, de inhoud van de cursus, frequentie en intensiteit van de cursus wordt vooraf met de opdrachtgever(s) afgestemd. Indien gewenst kan de cursus op locatie aangeboden worden.

De lessen van deze cursus duren slechts één uur omdat de aandachtsspanne van een kind korter is. Kinderen worden verdeeld in groepen op basis van de leeftijd (5 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar) en hun kennis van de Tsjechische taal. De cursus wordt met behulp van spelletjes, liedjes en filmpjes gegeven zodat kinderen gemotiveerd blijven.

Tsjechisch voor kinderen wordt aangeboden in twee varianten:

  1. Tsjechisch voor Tsjechische kinderen, tweetalige kinderen en kinderen die al bepaalde kennis van het Tsjechisch hebben (bijv. kinderen die in Tsjechië hebben gewoond). Deze cursus is ook zeer geschikt voor kinderen die extra gerichte taalbegeleiding nodig hebben bijvoorbeeld i.v.m. het afleggen van toetsen in Tsjechië
  2. Tsjechisch voor kinderen die het leuk vinden om de Tsjechische taal te leren en deze willen gebruiken om bijvoorbeeld met hun Tsjechische vriendjes te communiceren.

In de lessen worden de boeken "Tsjechisch voor beginners 1", "Tsjechisch voor beginners 2" en "Tsjechisch voor doorzetters" gebruikt. Dit lesmateriaal is ontwikkeld door de Stichting Inzake het Tsjechisch speciaal voor Nederlandstalige studenten. De auteur is drs. M. (Magda) van Duijkeren-Hrabova. Informeer bij ons welk lesmateriaal u nodig heeft. De leerboeken zijn te bestellen bij Tsjechshop.nl.